top of page
חיפוש

כאבי ברכיים

עודכן: 28 בפבר׳ 2022

מפרק הברך הוא אחד המפרקים החשובים והפגיעים ביותר, (הוא ידוע כמפרק עם הכי הרבה פציעות ספורט), קודם כל, יש עליו את כל כובד משקל הגוף שלנו. במנוחה או ישיבה ממושכת, המפרק "מקופל", לכן לפעמים כאשר אנחנו קמים, יושבים או עולים במדרגות אנחנו שומעים "קליקים״.

אז מה הפיתרון? 1. אם קיים עודף משקל - חובה לרדת במשקל כדי לא להוסיף עומס למפרק. 2. אימונים נכונים ומקצועיים! ברגע שמחזקים את הירך הקדמית, את הרצועות והגידים אשר "עוטפים" את המפרק, השרירים מתחזקים ובכך "שומרים" על הברך, על הסחוס והמניסקוס ומונעים עומס. אז נכון, מי שמגיעה אלי כבר עם כאבים/בעיות בברך, הכאב בהתחלה יכול להיות מוגבר יותר אך אם הטכניקה והעומסים שאנחנו עובדות, היא נכונה! תסמכי עליי, תוך זמן קצר, השירים יתחזקו והכאב יעבור.

שימי לב! אם כואב לך המפרק עד 24 שעות לאחר האימון זה כאב שהוא ״תקין״. כלומר, בגלל שהשרירים מתחזקים- מופעל על המפרק מעט לחץ. 3. יש בנות שבחיים לא התאמנו וכאשר מתחילות להתאמן מתחילים כאבי ברכיים. בד״כ הכאב מופיע לאחר כחודש וחצי, חודשיים מתחילת האימונים. במקרה הזה הכאב ילך ויגבר עד שיעלם לגמרי!!! (כן, כן) 4. טכניקה היא הגורם החשוב והמשפיע ביותר בתהליך החיזוק והשמירה על הברך. אני תמיד אומרת, עדיף שתעשו 4 חזרות נכונות של התרגיל מאשר 40 עם טכניקה גרועה אשר יזיקו במקום להועיל!

באימון שלי, בשיטה שפיתחתי, אשר בראש ובראשונה משקמת בריאותית את גוף האישה, מקלה על הכאבים השכיחים ביותר ויחד עם זאת - אימון אשר מצמצם היקפים, מחטב, שורף

ומביא לתוצאות מטורפות! אני כאן בשביל כל אחת מכן, כדי לדאוג שהטכניקה תהיה מדויקת בזמן האימון

וכדי להזכיר לכן שספורט זה קודם כל בריאות ודרך חיים!






Comments


bottom of page