top of page
חיפוש

סימפיזיוליזיס

עודכן: 18 באוק׳ 2021

אני בטוחה שהפוסט הזה יעזור ללא מעט נשים הריוניות אשר חוות את התופעה הזו ואובדות עצות לגביה ולגבי הטיפול בה. אז דבר ראשון, אתן לא לבד ויש לכך פיתרון!

במהלך ההריון מופרשים הורמונים שונים. הורמון הרלקסין לדוגמא שגורם לגמישות רצועות הגוף בכדי לאפשר לאגן להתרחב

ולהימתח במהלך הלידה. זה נקרא ״התרחבות יתר״. תופעות הלוואי הן בעיקר כאבים במפשעה ואם להיות מדויקת,

בטח כך הרופא הציג לכן זאת: כאבים בעצם הפוביס. עוד תופעה שכיחה היא כאבים עזים בגב תחתון. כמובן מי שסובלת מעודף משקל עקב עומס על המפרק/גב תחוש כאבים עזים יותר. שומן הוא מחלה כבר אמרתי?!?!

בואו ארגיע ואומר לכן שזוהי לא תופעה אשר יכולה לפגוע באם או בעובר

וגם לא מקבלים על כך שמירת הריון, אך אלו כאבים עזים שמופיעים בדרך כלל החל משבוע 12 ויכולים להימשך ככה חודשים לאחר הלידה, כמובן אם לא מטפלים בכך! הכאבים מתגברים בהליכה ממושכת, ישיבה ממושכת, עליית מדרגות וגם התהפכות במיטה מצד לצד. כלומר כל מה שמגרה יתר על המידה את מפרק הירך.

מה עושים? אימון TAC ולא אני לא צוחקת, אסביר: המלצות הרופא הן בעיקר פיזותרפיה ותרגילי ספורט מותאמים. כפי שאני אומרת ומחילה מראש: פיזותחארטה זה לא באמת עוזר כמה תרגילים אם לא מחממים ועובדים בצורה מקצועית על כל המפרקים ושרירי הגוף ובעיקר על חגורת בטן גב, קרקעית האגן, רחב בטני וכל מה שמתחזק בעזרת השיטה שפיתחתי. האימון תורם לחיזוק כל המערכת הזו ולשמירה על כך שלא נעלה במשקל!

והנה לכן ההוכחה לכך לפי התמונות וההתכתבויות של אחת מהמתאמנות המהממות שלי אשר במהלך ההריון השלישי שלה היה לה סימפיזיוליזיס חמור והיא פחדה להתאמן אז הפסיקה ובכך עלתה במשקל והסימפיזיוליזיס החמיר עקב הפסקת האימונים. לעומת ההריון הרביעי שלה שגם בו הופיע אצלה סימפיזיוליזיס ואף חמור יותר כי מדובר כבר בהריון רביעי אך סוף סוף היא הקשיבה לי והתאמנה בגבול היכולת שלה כמובן עם תרגילים חלופיים ומחזקים ובזכות כך לא רק שלא עלתה במשקל, הכאבים פחתו בכ- 80% והיא יכלה לתפקד ביום יום וגם לחזור לבריאות שלה ולגוף חטוב וחזק מיד לאחר הלידה!!!

עם תוצאות לא מתווכחים ועל מקצועיות לאאאאא מתפשרים!





Comments


bottom of page